duminică, 30 octombrie 2016

POSTA ROMANA PARTE SI DIN VIATA MEA - SCRISOARE DESCHISA TUTUROR POSTASILOR

SCRISOARE DECHISA TUTUROR COLEGILOR DIN POSTA ROMANA

Wow !, serios cam asta e reactia mea de om normal, am peste 4800 de vizualizari la ultima postare cu demisia lui sir Petrescu.
Am mai avut intre 3 -4 mii de vizualizari la postari mai vechi, am un record de aproape 6 mii, dar nu intr-o zi, acum am peste 4800 doar intr-o zi, ma face responsabil si mai ales dator cu multe precizari, care tocmai acestea si mai ales , probabil anumite asteptari, au dus la atatea vizualizari.

Am sa incerc sa fiu cat se poate de scurt.
  1. Marirea salariala = a fost o simulare de negocieri in acest interval trambitat de Bratianu, de ce ? Argumente : Bugetul a fost votat si aprobat prin HG inca din mai 2016, atunci de ce nu a observat Btratianu ca nu vor fi majorari salariale in 2016 ? vezi si propunerea cu tichetele.
  2. Cred ca e singura data si mai mult ca sigur UNICAT in istoria sindicalismului, cand un presedinte de organizatie sindicala cu peste 23 de mii de membrii sa solicite angajatorului sa faca concedieri, mai ales daca tinem cont ca, acei taietori de frunza la caini ( tumori) cum le zice el sunt adusi pe mandatul lui de presedinte de organizatie, organizatie care are printre altele si sa zic asa “ puterea” de a da cu parerea si mai ales acceptul la organigramele aprobate  dupa care functioneaza compania. Nu in ultimul rand sa nu uitam faptul ca de la Descalecatul PDL-lui, Bratianu si-a permis sa le faca CIM-uri pe perioada nedeterminata, incalcand hotararea tuturor reprezentantilor sindicali, care hotarase unanim pe perioada mandatului, adica pe perioada determinata.
  3. Pe 18 octombrie 'parca, se vorbea de o marire de 200 de lei, mentionata intr-un proces verbal ca si vointa ultimativa a reprezentantilor , fata de care , daca nu se accepta, se porneau actiunile de protest. Este Proces Verbal in acest sens, solicitati-l.
  4. Pe 26 octombrie 'parca reprezentantii sindicali fac o propunere de 143 lei BRUT in 2 Transe, fara a se specifica care, de cand si cat va fi prima transa si cand va fi aplicata ce-a de a doua transa. Ipotetic, administratia putea accepta aceasta varianta, lucrul nu se oprea si ?!? prima transa era de 5 lei restul din inauarie sau cand stabileau dumnealor. Este Proces Verbal in acest sens, solicitati-l.
  5. Salariatii mai ales cei grav afectati din cauza salariilor, sa nu mai zic de conditii si restul, ca e lesne de inteles, vazand ca administratia nu accepta acei 200 de lei INITIALI solicitati ca marire, fara sa observe sau fara sa fi fost informati, ca cei care ii reprezinta facu-se o oferta mai generoasa ptr administratie, pe care, credeti-ma, nu stiu de ce nu au acceptat-o, raportandu-ma la ce oferta au facut acum pe weekend, opresc lucrul spontan, probabil peste tot in tara. Aici trebuie remarcat curajul si mai ales efortul tuturor celor care au dat startul, CRTZ-sti, soferi, manuitori, apoi in lant restul. Ce constatatm, se opreste lucrul, pentru prima data in istoria de dupa decembrie 89, protestul tine 2 zile legate, ce se solicita ? 200 lei marire si DEMISIA CONDUCERII, de ce ? Ptr ca un director operational caruia ii plac manelele si Karaoke, trimite de la d-lui “dezlegare” un fel de amenintare cu pierderile si toate alea, Pterescu, nicimacar nu pare a fi barbat, pune pe un trepadus(a) sa faca o oferta si din "respect" ptr noi, nici macar nu o semneaza, DEH sirul e sir nu coboara la nivelul nevoilor noastre, tinand cont ca el castiga cel putin 35000 de lei lunar.
  6. Ce trebuia sa stie cei care si-au asumat orpirea activitatii ? In primul rand asumarea neplatii pe perioada protestului, inclusiv tichetele de masa,  in ce ma priveste, eu le-am zis fetelor de la controlul ulterior ce le va astepta, m-a bucurat indarjirea si mai ales solidaritatea, nu le-a pasat, desi credeti-ma au salarii cam cat au si pe la oficii, vai de capul lor, cu necazuri si greutati , cu 1300 lei NET cam asta e salariul lor lunar, chiar nu poti face performanta .
  7. Odata pornit protestul SPONTAN SLPR si organizatia sindicala nu-si mai avea locul si mai ales rolul la o noua negociere, se nascuse o alta entitate, o entitate de genul “ fara mama, fara tata, crescut de o matusa de la tara” dar Bratianu este etern, ca ferestrele acelea din reclama “ si rezista, si rezista, si mai ales, bagacios cum e el,  il mai si mananca undeva de se duce la noi negocieri, de ce ? In mod normal trebuiau chemati reprezentantii AD-HOC din “strada” ma rog dintre cei care au oprit si nu vor sa porneasca lucrul. Acest lucru trebuia sa-l cunoasca marele sindicalist chiar  si sir petrescu,  mai les bordul din conducerea companiei, dar la ce experienta are / au  el /ei, la ce sa ne asteptam, daca era ceva cu karaoke sau manele, se pricepeau, mai ales ca-n bordul conducerii este si unul sustinut de sindicate, Simon Victor.
  8. Noile negocieri inasasi dau in vileag o gramada de subintelesuri sau intelesuri bine intelese, cu alte cuvinte " aranjamente" inainte de protest pe care, doar acei din preajma lui Bratianu le cunosteau “mixtul bani-tichete” discutia asta, sunt sigur ca a avut loc si multi dintre reprezentanti stiau, de ce nu v-au / ne-au spus de la inceput cum stau lucrurile ? Sa nu mai zic de chestia cu bugetul, pai in mai 2015 cand s-a votat bugetul chiar nimeni din conducerea sindicala nationala, nu a vazut ca valoarea tichetului in 2016 va fi de 9 lei, cand conform legii 42 a tichetelor de masa, valoarea lor se indexeaza prin Hotarare de Guvern ? Cum de au stat PASIVI din mai pana acum cu aceasta batista pe tambal ? Chiar ne crede prosti ? Nimeni nu a vazut ca bugetul din 2016 nu are marire salariala ?
  9. Lucrurile au scapat de sub controlul lui Bratianu dar el incearca sa le readuca la puterea lui si acolitilor lui, acest protest este al vostru/ al nostru si nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare, acei 200 de lei si demisia conducerii sunt adevaratele revendicari ale celor care au avut curajul sa opreasca lucrul. In ce ma priveste, aceasta revendicare m-a facut sa ies in strada si sa-mi asum o gramada de declaratii data celor din media.  Uitati-va la cei din sanatate, maine vor face greva generala, credeti ca le pasa ce se va intampla , ei fiind bugetari, au obligatia legala de a asigura urgentele si acea treime a activitatii, noi nu suntem bugetari si totusi pensionarii am inteles ca au fost asigurati, iar acele acuzatii ca pierderile se datoreaza acestei spontaneitati de blocare a activitatii nu se datoreaza noua, ci celor care nu au avut o strategie de dezvoltare si mai ales, pe acest blocaj, venind cu oferte de neacceptat, cand rzsgandindu-se propun alte solutii de dezamorsare a situatiei mult mai acceptabile fata de ultimatumul din 26 ssemnat de trepadusi si trimis de Stanciu, solutii sunt, se poate obtine si mai bine, fata de variantele propuse, dar negocierea trebuie sa fie cu “strada” nu cu aceiasi care au dat rateuri in strategii si mai ales urmarirea activitatii conducerii manageriale.
  10. Cum putem fi convinsi ca, problemele noastre sunt reprezentate corect in fata fatarnicilor PSD-sti din conducerea CNPR, in timp ce insusi Bratianu ocupa ilegal o functie intr-o organizatie DEMOCRATICA, solicitandu-i lui petrescu sa-l reangajeze sa poata ocupa aceasta functie, are 71 de ani totusi, chiar nu mai scapam de el decat cu sicriul, focuri de arma si zi de doliu national ? ceilalti din anturajul lui bratianu, gen Giurge, sa ma ierte D-zeu daca fac acum multe dezvaluiri pe care toti le stiti, dar tac ca. frica face ravajii, cand Giurge este seful comisie de negocieri si fii-su impinge apa la moara “ spusele lui bratianu” venit pe cai obscure din factor postal pe perioada determinata pe la un oficiu rural, a sarit direct ca mare specialist in resurse umane, trecut prin documentarist, cu salariu destul de mare in timp ce amaratele de salariate TESA din dispersie nu primesc clase conform CCM-lui aparat si trambitat de Bratianu si Giurge, motivat de faptul ca-s salariatele CNPR, pai ce s-a mentionat in vre-un Act Aditional la CCm ca nu se respecta CCM daca vor trece fara voia lor in alta structura, din cate stiu eu acele AA au doar o conditie, se schimba locul de munca de la ...la... restul prevederilor conform CCM raman neschimbate, deci ? dati-le clase ca in prima instanta pierdeti, nu va mai culcati pe noncombatul saricilor salariati. Fii-su lui Giurge,  doar in 2-3 ani a trecut peste toate etapele, mai este si privilegiat, ptr ca are parcarea asigurata in curtea postei din cluj cica are aprobare' de unde ? deh fiul lui tata, parca ar fi singurul care lucreaza in posta Cluj, parca ar fi singurul care are masina si asta in contextul in care vin firme private sa aduca colete si nu au loc de parcare, din cauza “aprobarilor”. Intradevar e singurul care nu-si gaseste loc de parcare ptr ca ajunge pe la 10, apoi pleaca, stie el unde, ca un bun crestin se trezeste ca ar lucra la biserica, numai acolo te duci cand poti si pleci cand vrei. Umbla si o gluma prin directie, cand se mai iese la cate un covrig (se zice ca se duc dupa aia micii a'lui Giurge si a'lui Simon”care tac'su a distrus reteaua, s-a bagat in tot ce se putea distruge de la CFG pana la ultimul oficiu postal, iar argumentul d-lui celebru fiind, in caz de vrei sa accesezi la un post prin concurs cu celebra remarca “ nu te vrea sindicatul”, bineinteles “scuza” ptr a face el “cartile” numai cum vrea, sulfand ( adica manipuland) si sindicatul si administratia, un fel de “peste”sau ma rog “sarpe” descurcandu-se “inuman”la toate problemele umane, numai asa putea ramane in functie, slujind si aburind tot ce misca. Bratianu la fel, si-a adus feciorii in posta si nu oriunde, doar directori, altii fac si desfac tot ce misca in posta. In acest context, ce siguiranta poti avea ca-ti sunt aparate corect interesele, cand unul dintre manelistii din conducere, la o interpelare d'a'lui Giurge referitoare la angajari pe pile si neamuri, I s-a reprosat “ tu vorbesti ? Care angajezi si curcile in posta ?” Sunt absolut sigur ca Giurge stie toate astea dar il doare la patina, el se crede zmeu, e seful comisie de negocieri, lider pe viata si atunci de ce sa incerce cumva sa aduca pe fagasul normal anumite lucruri ? Mai sunt si altii, din pacate nu pot vorbi decat de ce vad, constat si ce stiu, ca mai sunt SOVISME, BOGDANISME, BERCARISME, Turbatisme, si sa nu uit pe cel de la Timisoara, Florin , care-mi zicea ca alta solutie in afara de Bratianu nu este, atunci du-te si te culca frate, inseamnaca sunteti NIMENI ? O organizatie puternica este acea care oricand, la ori ce ora din zi si din noapte isi poate inlocui liderul, principiile si milintantismul doar acestea nu pot fi  inlocuite, in rest, sunt doar niste reprezentanti la un anumit moment, asta e, pe Sova il mananca in cur sa mai si candideze ca deputat, din pacate, asta e, o sa aveti un mic bratianu in viitorul parlament, nu-i ajung , palmele de la viata luate pana acum, consilier, director, iarasi consilier, dar in continuare lider de sindicat, ca Bratianu cu ferestrele "si rezista, si rezista", Olguta era copil mic pe langa tine, esti teroare prietene, daca tu crezi ca semnaturile stranse din pensiile de la postasii din OPRM or sa te faca deputat, te inseli,  daca o sa ajungi din greseala, se mai intampla si greseli istorice, se va gasi cineva sa faca o plangere ca semnaturile sunt dupa pensii si mai rau ca Dragnea, facute la ordin.
    Va dati seama ca maine, luni, trebuie sa ma duc la serviciu, va lua foc Giurge, va tuna si va fulgera, da si ?? ptr mine este doar o persoana care are probleme cu handicapul fizic, in rest este o persoana care are probleme mari de personalitate comunista si mai ales acel comunism de prima aparitie, cand doar ei stiau si mai ales unelteau impotriva celor care erau impotriva.
  11. Acest protest este si a fost de la inceput pana la capat al vostru, a celor care au avut curajul sa opreasca lucrul si sa sparga “BUBA”, daca cedati , totul se va narui si va reveni la “normal” acel normal povestit mai sus. Fara sa aduc cumva elogii cuiva, SALUT si mai ales punandu-ma in pielea lor, a liderilor judeteni, masa de manevra bratienisto – si ceilalti acoliti de care v-am povestit, APRECIEZ implicarea lui Carol Sinka- Korci cum il stiu si ii zic eu, plus ceilalti lideri judeteni care intradevar va-ti facut treaba, numai ca acei 200 de lei si demisia din revendicarile voastre se pare ca erau doar dorinta voastra, iarasi ati fost tradati Bratianu si ai lui, nu fac aceasta lauda lui Korci, ca vezi doamne maine o sa ia foc Maramuresul, el stie bine ca aceste nemultumiri au fost in permanenta un subiect al discutiei noastre. Bineinteles ca apreciez si implicarea tuturor liderilor care,saracii, chiar redeau de acea revendicare de 200 de lei marire. Din pacate au fost trasi pe sfoara.
  12. Poate am gersit si eu candva, avand incredere in altii, inclusiv in Giurge, care m-a vandut lui Bratianu cum a inchis telefonul,  asta e imi asum, astazi se comemoreaza 1 an de la colectiv, imediat dupa, sperand ca lumea cere schimbarea sistemului, am scris pe blog si peste tot, DNA, Presedinte, Guvern, Minister, presa, etc, de am obosit, am trait mereu cu speranta schimbarii sistemului de la indemana noastra, nu am fost credul sa cred ca se va schimba sistemul politic, dar macar sistemul sindical, care ne-a macinat in atatea aminciuni si mai ales schimbarea conducerii din posta, sincer am sperat, impotriva tuturor amenintarilor pe multe cai primite. Dovada ca am avut dreptate nici nu prea am fost combatut cu argumente.
Concluzie: as putea scrie multe, foarte multe, stiu ce-mi asum, suntem in plin protest, toate pot fi intoarse catre cei care se vor dori, voi trebuie sa stiti ca Curajul, Demnitatea si mai ales Principiile nu-s de vanzare, aveti grija cum va vindeti pielea, e pentru prima data cand , din punctul meu de vedere, este un adevarat protest spontan, nu va lasati vanduti pe 2 lei, ca in Biblie, sustinet-va revendicarile si nu in ultimul rand, CARTILE PE FATA la Masa DISCUTIILOR normale, sincere si mai ales in folosul tuturor, nu sa-si revendice cineva o oarecare victorie. Mentineti-va doleantele, 200 lei si demisia. In primul rand trebuie rezolvata aceasta problema, dupa vom sta la discutii si se va rezolva si cu Bratianu, apropos, pe aceasta cale solicit sa faca Bratianu DOVADA platii de membru in organizatia sindicala, nu poti fi presedintele unei organizatii fara sa platesti cotizatia, poate face el dovada platii cotizatiei de 1% din totalul venit brut din 2008 pana in prezent ?

Solutia, momentan, nu ela Cluj, Giurgiu, Mures etc, solutia este in Bucuresti, luati legatura cu colegii vostri care au oprit lucrul din Bucuresti, delegati o echipa Ad-Hoc in afara reprezentantilor sindicali, ptr ca ei au dat gres la negocieri, sustineti-va revendicarile, apoi se rezolva totul, altfel, DEGEABA, in ce ma priveste am incredere in Ionel Otelea, sunt absolut sigur ca poate reprezenta impreuna cu dumneavoastra, adevaratele probleme, cat este in preajma lui Bratianu, nu-l poate eclipsa. Eu il stiu bine pe acest om, ma pot insela, timpul este posibil sa fi schimbat anumite abordari, totusi am incredere pana la proba contrarie, intradevar ar fi si o varianta, cel putin, interimara, daca s-ar inlatura Bratianu si ai lui.
Drama de la COLECTIV a scos zeci de mii de oamnei in strada care au solicitat schimbarea sistemului, imediat dupa, am postat si am urmarit toate mizeriile din posta, oricum leam scos di sertarul mizeriei inca din 2008 daca cititi , blogul printre postarile mai vechi, o sa constatati ca nu mint, dupa drama de la Colectiv , intradevar am scris mai apasat si cu regularitate, din respect pentru cei 64 de ingeri si mai ales pentru zecile de mii care au iesit instrada cerand schimbarea sistemului, ma simt dator, odata cu iesirea voastra in strada si pornirea protestului sa va marturisesc si sa va scriu cele de mai sus, in rest imi fac doar datoria, ca acea pasare Colibri, numai sa nu uitati, decizia si mai ales PUTEREA este in mana voastra si in UNITATE si SOLIDARITATE.

Gigi Mihalache
Salariat Postal
1989-1992  manuitor valori - sef tura.  In 89 sa pot fi angajat, a trebuit sa semnez un acord de detasare la MINA, noroc cu Revolutia, in ianuarie trebuia sa plec, am plans atunci de bucurie, undeva printre postari, pe Blog, este si cererea cu mina
1992-1996 sef depozit judetean de materiale
1996-2011 iunie, revizor CFG
toata aceasta perioada in Vrancea
2011 iunie - azi  inspector exploatare responsabil control ulterior la OJP Cluj, asta  de cand m-am mutat la Cluj.

 Activitate sindicala  :2 mandate de presedinte sindicat judetean Vrancea
1 mandat de vicepresedinte sindicat judetean Vrancea
 Stidii : Absolvent facultate de stiinte economice specializarea Management
Actualmente student  la a 2-a facultate, anul IV, ultimul la UBB Cluj Facultatea de Drept.

Altele despre mine , pe scurt : Vazut lumea, stat vro 4 ani jumate prin USA in perioada 2000- 2008 cam 6 luni in perioada octombrie - februarie,  Am 2 fete minunate, cea mica absolventa de master printre primele, are 24 de ani, cea mare a imbratisat exilul, este in Italia, este din prima casnicie a fostei sotii, dar este fiica mea egala cu fiica din fosta casnicie, sunt recasatorit, Slava Domnului, am o sotie minunata, casa pe credit pana pe la 75 de ani, am 49 de ani, voi avea 50 la anul sunt apolitic, fac alergie la prostia afisata si la pupincuristi. Cu privire la copii, am cochetat si cu ideia de a a infia, practic am avut o fetita de la un camin de copii pe perioada vacantelor, multi ani, Monica o chema, si ea imi zicea "Tata", din pacate vremurile .... Stiu ca este bine si ma rog sa -i fie bine, stiu ca a fost infiata. 
Cursuri, cate vreti, diriginte, oficiant, manuitor valori, asistent analist programator, operare calculatoare, etc in calculatoare, cursuri de bune practici, negocieri, etc. pe la sindicat, cursuri de SSM si alte rahaturi care scrise in engleza dau mult mai bine ca CV-ul lui sir Petrescu

Un mic update pentru care imi cer scuze:
Nu uitati ZLN-rile PDL-iste, drept multumire pantru CIM-ri pe perioada nedeterminata, in conditiile in care aveam om de la sindicat in conducere, adica pe Simon.
ZLN din decembrie 2015
Concedieri din 2012 ' parca, cu salarii compensatorii
Concedieri imediat dupa prin 2013 fara salarii compensatorii
 Toate acestea au fost strategii de bun management SINDICAL cu acei reprezentanti de "sub" Bratianu, acei 10-12 ZMEI sefi de comisii si mari negociatori, in  traducere aceiasi lideri regionali. 

2 comentarii:

  1. superb punctat meriti sa fi lider in locul lui brateanu ciochistu ce a supt de la posta miliarde !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari!muncesc de aproape 30 ani la posta.inteleg perfect si ai mare dreptate.

    RăspundețiȘtergere

Comentarii la liber. Astept orice argumentatie, orice combatere a subiectelor si mai ales afirmatiilor scrise de mine