joi, 5 mai 2016

POSTA ROMANA-PARTE SI DIN VIATA MEA --MODIFICARI LA CODUL MUNCII FARA MITINGEALA

Iata cum vad eu anumite rezolvari la acele articole greu aplicabile sau mai bine zis nonaplicabile intr-o societate democratica si cu prevederi constitutionale foarte bune. 
...
Astazi Curtea Constitutionala a Romaniei schimba art 52 din Codul Muncii 
mai jos Decizia Curtii :
 În ziua de 5 mai 2016, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit. d) din Constituţia României şi a art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere excepţia de neconstituționalitate a dispozițiilor art.52 alin.(1) lit.a) din Legea nr.53/2003-Codul muncii, cu următorul conținut: „(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
a) pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii;”
În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.52 alin.(1) lit.a) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii sunt neconstituţionale.
Curtea a constatat că măsura suspendării contractului individual de muncă, din iniţiativa angajatorului, pe durata cercetării disciplinare prealabile, constituie o restrângere disproporţionată a dreptului la muncă, ocrotit de art.41 alin.(1) din Constituţie.
Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Tribunalului Brăila – Secţia I civilă.
sursa : https://www.ccr.ro/noutati/COMUNICAT-DE-PRESA-199
....................................................................................................

Acum revenind la Posta si revendicarile Bratieniste, ma adresez totodata si reprezentantilor, s-au facut cumva demersuri in instantele de judecata pentru a invoca un drept constitutional incalcat prin acele prevederi din Codul Muncii in care sunt ingradite concediile de odihna ale agentilor postali, o categorie de salariati care duce brandul Postei Romane din casa in casa in mediul rural ?
Oare nu se putea apela la instantele de judecata si apoi la CCR ptr a se schimba acele prevederi care ingradesc acordarea de concedii? oare prin neacordarea concediilor de odihna, nu se incalca un drept constitutional ? 
Despre conditiile grele de munca,  ale factorilor postali, care ar necesita o reducere a perioadei de contributie in vederea iesirii mai devreme la pensie, "mai pe sleau - incadrarea intr-o grupa speciala" nu se putea apela la aceleasi proceduri prin instantele de judecata sau la acel organism de combaterea discriminarii, ma refer aici la acelasi gen de munca in aceleasi conditii, dar numai unii putand sa profite de aceste grupe speciale, aici ma refer la alte categorii de salariati din alte ramuri . 
Oare nu cu acestea ar fi trebuit sa se ocupe conducerea de la nivel national al unei organizatii sindicale?
Oare nu trebuia o alta implicare a conducerii nationale a organizatiei sindicale, eventual sa apeleze la confederatiile sindicale nationale, la care sunt afiliati in vederea sprijinirii acestui demers?
Oare nu trebuia ca, conducerea nationala a organizatiei sindicale sa apeleze la forurile europene gen UNI si alte foruri sindicale Europene si chiar Mondiale, la care sunt afiliati, sa se faca demersuri pe langa organismele europene cu privire la incalcarea unor drepturi constitutionale ?
Dar cine sa faca toate acestea ? BRATIANU ? el crede ca mai merge si asa, suntem in 2016, nu mai merge si asa, aveti exemplul la inceputul postarii, cum se pot schimba legi care sunt anticonstitutionale, se puteau face multe, daca era vointa si mai ales pricepere. Atat timp cat chiar el a votat acest COD al MUNCII, cand era parlamentar, ce sa mai ceri.
Am incercat sa-mi exprim anumite opinii personale in postarile din zilele trecute, am ajuns la concluzia ca acest miting este doar al lui BRATIANU, acele revendicari sunt slabe, trebuiau rezolvate pe cai militantiste, la masa negocierilor, cu cartile pe fata si in cel mai rau caz daca chiar se dorea un protest, o comisie formata din 5-6 membrii maximum in frunte cu Bratianu sa  nu plece dupa scarile guvernului sau ale ministerului pana nu se obtinea ceva concret. Nicidecum sa scoti in sambata mortilor, cateva sute sau chiar cateva mii, acum cand se da startul la campania electorala pentru alegerile locale, nici macar nu-s alegeri parlamentare, sa zici ca, ar mai prelua cate un politician cateva din revendicarile care solicita anumite schimbari de legi, media este ocupata cu DNA, scandalul PSD, scandalul din sanatate, plus ca se asteapta alte decizii ale CCR.
 Aici ar trebui mentionat si mesajul lui Petrescu referitor la revendicari, bine ca se stia prin media ca se vor da drumul la actiunile de protest, numai angajatorul tau fata de care protestai nu stia nimic. Apoi au fost acele runde de negocieri, ce s-a obtinut ? 100 de lei prima de Sarbatorile Pascale, promisiuni din partea administratiei ca va ajuta SLPR-ul la toate demersurile cu privire la acele revendicari cu banii de la ANCOM, schimbarea codului muncii, anularea datoriilor de la ANAF (aici e o grava eroare, sa soliciti ca organizare sindicala asa ceva, doar daca sunt interese ascunse de Bratianu poti cere asa ceva, daca ipotetic s-ar aproba asa ceva, s-ar considera ajutor de stat, Europa combate asa ceva, va iesi rau), sa-mi continui argumentatia, administratia a spus ca, restul revendicarilor, din care mai era una, pe care se putea discuta cu organizatia sindicala,  cresterea salariilor cu suma de 200 lei, la care administratia  raspunde ca ne vom intalni in luna iunie, timp este ptr ca solicitarea maririi era facuta pentru luna septembrie. Deci, INTREBARE, ce rost are acest miting ? este un proces verbal de divergenta ?, ce o sa facem in iunie , mai mergem la negocieri ptr alea 200 sau nu? ce sa inteleg ? nu suntem de acord cu administratia sa ne mai vedem in iunie ptr a discuta depre aceasta marire, din aceasta cauza iesimin strada ? nu mai vrem marirea  si nici sa mai discutam despre ea ?
Trag o singura concluzie, pe langa cea din postarea anterioara cu intentia lui Bratianu de a recandida la un loc in parlament ( probabil vrea sa mai voteze inca odata codul muncii, mai rau decat cel pe care l-a mai votat odata, inchid paranteza ) BRATIANU vrea sa-si arate muschii in fata noii conduceri, oricare ar fi ea. Va dati seama, cum sa-l primeasca viitoarea conducere la discutii, mai ales despre protectia apropiatilor lui, cand pana mai ieri el era brat la brat cu Petrescu.
 Se pare ca Petrescu va fi schimbat, odata cu el si cei sprijiniti de dumnealui, probabil si cei sprijiniti in tandem Petrescu - Bratianu,  sa iasa bine din aceasta rupere de cununie, iese in strada, apoi va poza in revolutionar, in fata noii conduceri. Parca-l si vad, - daca nu ieseam eu in strada nu-l schimbau pe Petrescu. 
Am mai jucat in filmul asta, de mai multe ori, numai in ultimul timp la schimbarea lui Smeianu, s-a apelat la acelasi scenariu, iar celor mai vechi le amintesc episodul cu fostul director operational dupa vremea lui Toader. S-a prezentat marele Bratianu in fata noastra cu un nou director operational, numai ca Toader nu i-a facut jocul, numai dupa plecarea lui, s-a impus Bratianu si s-a impus prost, se duce totul in jos, suntem in picaj si ?????
Iesim in strada la MITINGEALA 
BRATIANULEEEE, dute frate si lasa-ne, RUSINEEEEE  sa-ti fie !!!

3 comentarii:

  1. Bratianu si gasca lui cu incompetentul , lautarul , mascariciul , lingaul si analfabetul asa numitul diriginte Sipos Lucian sa plece din Posta Romana pentru ca au distrus-o , RUSINE !!! Au dat afara pe cei mai buni oamenii ai postei si au lasat toti prostii la conducere , sa se sparga gastile de sindicalisti si sa vina oameni competenti care stiu sa isi faca datoria si sa fie pentru posta, nu lingai .RUSINEEEEEE !!! SA PLECE SINGURI CU CONSTIINTA INCARCATA !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si tot din ciclul Bratianu si gasca ... Apropo , tot de acest individ lider de sindicat Rompost ---- Posta Rapida si Diriginte Prioripost Bucuresti, pe nume Sipos Lucian --->>> GUNOI UMAN , precizam ca nu mai are nevoie de marire de salariu deoarece sarlatanul acesta stie cum sa isi rotunjeasca veniturile dupa urma oficiului unde isi desfasoara activitatea --- Prioripost Bucuresti, astfel :vestiarele angajatilor sunt duse la fier vechi , maculatura din arhiva prioripostului este dusa la reciclat.Angajatii oficiului parte din ei navetisti din judetul Prahova si Teleorman , sunt "draguti" deoarece trebuie sa prinda si ei trenul ,cotiteaza cu carnita , lapte ,oua , branza , gaini etc.Tot acest monstru cu chip de om Sipos Lucian vinde in cadrul oficiului Prioripost produse cosmetice FM (parfumuri ),soferii trebuie sa ii incarce plinul masinii altfel sunt dati afara sau nevoiti sa plece prin tranzit si lista ar putea continua cate magarii face nemernicul asta in Prioripost.Apropo de caracterul , moralitatea si exemplul pe care ar trebui sa il dea angajatilor acest analfabet care nu si-a terminat facultatea , care nu stie sa scrie ,deoarece facultatea Spiru Haret l-a respins si nu a putut sa o continue , si-a parasit si nevasta si 2 copii pentru o "domnita" casier prioripost pe care a mutat-o la Sindicatul Rompost ca si secretara ca de ... unde e mai bine ca la sindicat . Credeti ca mai este necesara marire de salariu pentru acest GUNOI UMAN !? Oare de cine este sustinul circarul acesta ? Sa-si dea demisia sa faca ce stie el cel mai bine : Sa zugraveasca , sa imite , circoteca, comportament de pietar ... . MARSH, BAI RAHATULE DIN POSTA ROMANA !!!!!! CA AI DISTRUS-O !!! DEMISIAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot zice decat wow, sunt fapte si mai ales intamplari de care doar tu si probabil altii de la tine din zona au cunostiinta. Nu pot comenta sau emite anumite opinii legate de acest subiect dezvoltat de tine pentru ca nu am cunostiinta de aceste aspecte. Dupa cum vezi, toate postarile mele sunt asa cu un caracter general. Daca ai cunostinta de asemenea anomalii, sfatul meu este sa te adresezi si institutiilor care in mod normal ar trebui sa vegheze la democratie si mai ales sa combata anumite derapaje. Bineinteles ca primul pas ar trebui sa-l faci pe cai ierarhice, la angajator si la conducerea sindicatului, apoi in functie de ce raspuns vei primi te poti adresa si altor entitati, cum ar fi, politie, parchet , etc. Sunt lucruri grave semnalate de tine, din pacate sunt sub anonimat si alt sfat al meu in cazul in care doresti sa faci anumite plangeri, va trebui sa iesi de sub anonimat, altfel nimeni nu va cerceta - solutiona cele sesizate de tine. Dupa cum vezi, scot sau ma rog, incerc sa scot acele disfunctionalitati din cauza carora nu progresam, parerea mea. Sper ca observi si curajul sa zic asa, de a-mi asuma cele afirmate/ sesizate, fara a ma ascunde sub un anonimat. Iti doresc succes in tot ce vei face. Va trebui totusi sa faci ceva daca ai cunostiinta de asemenea anormalitati.

    RăspundețiȘtergere

Comentarii la liber. Astept orice argumentatie, orice combatere a subiectelor si mai ales afirmatiilor scrise de mine