sâmbătă, 30 aprilie 2016

POSTASILOR COLEGI - HRISTOS A INVIAT !

    Prea iute trece timpul, mai ieri, sarbatoream Nasterea si ne uram Craciun Fericit !  Iata acum, sarbatorim Invierea si sarbatorile Pascale.
    Aceasta postare se vrea a fi, o frumoasa multumire tuturor care mi-au urat “La multi ani !” ptr Sf. Gheorghe si acum toate cele bune odata cu sarbatorile Pascale. Cum am peste 700 de prieteni in lista mea, ar fi foarte dificil sa raspund la toti sau sa urez fiecaruia cele bune cu ocazia acestei importante sarbatori din istoria omenirii. Asa ca am sa urez tuturor prietenilor multa pace spirituala, liniste sufelteasca, ganduri bune atat emanate cat si indreptate asupra lor si fie ca Invierea sa-i gaseasca in momente linistite alaturi de cei dragi.
    Se zice ca, in aceasta perioada trebuie sa te Marturisesti si Spovedesti sa te poti bucura de harul Invierii si de sarbatorile Pascale. Nu as zice ca ar fi o Marturisire mai degraba s-ar incadra la o mica Spovedanie.
  Constat cu indignare o mare zapaceala in conducerea Postei si mai ales a Sindicatului reprezentativ.
    1 . Sir Petrescu continua cu laude “fara numar” si aduce unele critici ironice noua tuturor “ vezi ultrimile 2 editii a Revistei Postasul” ...cum sa ne vedem de treaba, sa venim cu solutii , numai uniti si mai ales in parteneriat cu sindicatul reprezentativ putem dezvolta bunul mers al Postei si mai ales sa marim veniturile si alea - alea “bla- bla-uri. In acest timp cat sir Petrescu continua cu laudele si mai ales azi sau ieri a postat pe facebook o mica istorioara a “Postei” ii transmit eu sir-lui urmatoarele: Daca Posta era condusa de un asemenea management, nu apuca 150 de ani, murea din fasa. Posta e un bun national si mondial dovada scopurilor si rolurilor infiintarii serviciului postal.
    2. Sub actualul management condus de sir Petrescu, s-a mai pierdut un contract si unul destul de important, nu are rost sa dau numele contractului si mai ales importanta acestuia in constructia veniturilor si mai ales a veniturilor conexe, sa nu mai vorbim si de faptul ca in unele localitati uitate de dezvoltarea tehnicii si a dezvoltarii serviciilor bancar-financiare, de toti conducatorii Romaniei si de toata clasa politica, acest contract, parca indeplinea un deziderat al Serviciului Postal Universal, retineti am zis “parca', deoarece acei locuitori, chiar nu au alta posibilitate.
    3. In acest timp, in care managementul condus de sir Petrescu pierde contract dupa contract, printre alte laude si participari la fel si fel de congrese si seminarii despre economie, management iar sindicatul reprezentativ pentru prima data in istoria sindicalismului mondial solicita printre alte revendicari si concedierea celor peste 400 de tumori “Bratieniste” sir Petrescu face angajari directe in fruntea CNPR, inca un angajat pe functie “POLITICA” DIRECTOR in CENTRALUL CNPR aici lipesc linkul ptr a nu fi acuzat de inventii https://www.posta-romana.ro/a173/informatii-publice/declaratii-de-avere.html asa ca numarul directorilor creste la 13 in afara de sir Petrescu. Aoleoooo e cu GHINION, s-ar putea sa se sesizeze si altii. Sunt absolut sigur ca, primul care va lua pozitie fata de aceasta numire politica, incarcare a organigramei si a maririi cheltielilor cu inca vro 14-16 mii lunar va fi Bratianu, asta in contextul pierderii unui mare contract national.
    Bravo sir Petrescu, care va sa zica, schimbati partidul ? ptr ca noul director a fost consilierul altui Dir. Gen. un PDL-ist Vatafu, pus de Sandu si ai lui, ori Flutur a trecut la voi, cine stie, traseismul se poarta la noi.
    Despre mitingul lui Bratianu, ptr ca in opinia mea este doar mitingul lui, voi scrie poate zilele urmatoare, daca timpul imi va permite. Doar atat... cat timp esti in negocieri cu angajatorul si nu ai mandat expres de la cei care ii reprezinti ca, in cazul in care negocierile sau mai bine zis revendicarile nu-s acceptate vom provoca actiunile de protest, care vor fi mentionate intr-un proces verbal de divergenta, protestele sunt semilegale, mai ales ca exista un proces verbal in care angajatorul solicita intalnirea in iunie ptr a discuta despre marirea salariala care se doreste a fi aplicat din septembrie. Asa ca, de ce miting de protest ? care sunt acele revendicari ? lasand acele glume cu banii de la ANCOM ( o mica paranteza : in 2014 cand i-am pus intrebarea lui Petrescu, Bratianu era langa el, de ce nu a recationat atunci. Cred ca, daca patentam aceasta intrebare, se putea numi revendicarea “Gigi”) si schimbarea codului muncii cu acele solicitari de schimbarea categoriei de munca si concediile la agenti, acestea sunt legi, nu poti sa soliciti schimbarea legilor ca organizatie sindicala reprezentativa sub forma unor revendicari direct angajatorului. Singurul scop al acestui miting, sunt “muschii” lui Bratianu, intentioneaza sa candideze la viitoarele alegeri parlamentare si vrea sa-si arate muschii partidelor pentru viitoare negocieri de sustinere. Pana la urma, orice miting de PROTEST e legal daca se obtin toate autorizatiile ptr organizare, intrebarea mea este, ce sa tipi in strada ? In iunie, cand ne vom intalni sa aprobati marirea !  Sa dati afara salariati printre care si membrii de sindicat si mai ales majoritatea angajati cu aprobarea lui Bratianu. Asta cu datul afara, cred ca este pentru prima data in istoria sindicalismului mondial, cum e posibil ca un lider sa solicite asta ? Chiar mi se pare o aiureala, astept sa fiu combatut, cu cea mai mare placere, voi publica absolut integral textul oricaruia care vrea sa ma combata cu argumente, bineinteles.

Spovedanie e spovedanie, nu puteam sa ma duc sa iau lumina sa raman cu astea in suflet, neimpartasite tuturor celor interesati.

Posta nu va piere, va garantez asta, se poate sa fie cateva schimbari majore, una sigur va fi schimbarea tuturor celor politici din fruntea managementului Companiei, bineinteles si a celor sustinuti de ei.

In Posta Romana au fost multi conducatori, unii mai buni altii mai rai dar un lucru nu ar trebui sa uitam, Sandu – fostul ministru, un fost D.G. si altii din subordinea acestuia, petrec sarbatorile la inchisoare, nu ma bucura acest aspect, dincolo de toate, suntem umani si sensibili la aceste pedepse cu toate ca, observand anumite ilegalitati, tindem sa dorim condamnarea acestor fapte chiar si cu inchisoarea. In concluzie, cei care fac rau Postei in orice fel, vor plati cumva chiar daca nu acum, timpul nu iarta.

Dragilor, sunt doar niste opinii personale, nu vreau sa va intristez cumva aceste sarbatori, am tinut musai, sa-mi scriu aceste opinii si sa le impartasesc cu cei interesati.

Va doresc tuturor, pe langa cele urate la inceputul postarii, sa fiti mai atenti ca ei, mai inteligenti ca ei, mai rabdatori ca ei, mai informati ca ei chiar daca traim ca noi. Care ei ? stiti voi, eu deja va consider mai informati, mai inteligenti si mult mai rabdatori.
                          Acelasi Gigi.

                                                 Hristos a Inviat !