marți, 29 decembrie 2015

POSTA ROMANA ”Prostul dacă nu-i fudul, parcă nici nu-i prost destul”

POSTA ROMANA
Epistola
Domnului Director General Alexandru Petrescu
”Prostul dacă nu-i fudul, parcă nici nu-i prost destul” - proverb romanesc.

In ultimile zile, ati umplut toate canalele media si mai ales cele din domeniul retelelor de socializare, cu laude penibile.
In conditiile in care dumneavoastra pastoriti Administratia CNPR de ani buni, nu putem sa stergem perioada Smeianu pentru ca tot din camarila si epoca “puterii Ponta” ati facut parte,  veniti acum si va laudati ca .. vom face, vom aduce si vom tehnoligiza si   bla bla.... .Asta merita cei 27 de mii de postasi ? "VOMA" ?(  ase citi de la    VOM Aduce, etc )
 NU VA E RUSINE ?
Sa postati in managerul universal si  cel mai bun posibil pentru Posta Romana.
Dar  pana acum, vreme de aproape 4 ani ce ati facut ?
In afara de a va lauda, puteti sa nominalizati macar 1 proiect, aplicabil, fara cheltuieli inutile si megalomanice, care este intr-adevar cotat ca un promotor pentru viitoarea dezvoltare a Companiei ?
Veniti acum in prag de an, pe langa urarile Crestinesti, sa va laudati, subtil, exact ca un “meserias” de “partid”, ca de fapt aia sunteti, UN POLITRUC, daca dati jos partidul de pe dumneavoastra nu ramane nimic, dar absolute nimic.
Dar pana acum, de ce nu ati lansat proiecte de genul asta, cine nu v-a lasat ?
Cine nu v-a lasat sa luati banii de la ANCOM pentru serviciul postal universal ? Cateva zeci de MILIOANE de EURO.
Cine nu v-a lasat sa faceti un buget normal si mai ales de la inlatimea domniei voastre manageriale, de a trebuit ca ultima zi din anul 2015 peste 27 de mii de postasi sa fie in ZLN, adica zi libera neplatita, adica ?….. esec domnule Director, dar esec total, si veniti pe facebook si prin media ca vezi doamne avem profit, cand  de fapt, nu ati fost in stare sa faceti anumite previziune economice cu privire la cheltuielile cu paza si alte ore suplimentare, sa nu mai vorbim de angajarile masive in centralul Companiei si in teritoriu, numai pe salarii babane, in vederea intocmirii unui buget echilibrat. 
Ne credeti idioti  si analfabeti ?
Nu va e rusine ?
Cred ca era destul un mesaj de ramas bun isotit de cel Crestinesc, dar, ce bat eu campii aici, de fapt ati mai avut acum ceva timp in urma un mesaj de genul asta, si ???? “come back”, cine va mai putea angaja intr-o asemenea functie, va tineti cu dintii de scaun intr-o maniera josnica si aratati de fapt LASITATEA, sunteti un om slab la fel si cu manageriatul. Asa sunteti toti astia pusi politic, nu aveti coloana vertebrala si va tineti cu dintii de ciolan.
Sa va zic eu cateva esecuri ale administratiei conduse sub egida Supermanageriale Petrescu ?
Esec total in privatizare, unde, d-stra si doar strategia  domniei dumneavoastra, pentru ca erati seful comisiei de privatizare si ati incasat o caruta de bani. Esecul poate fi tradus doar in .. analfabetism managerial, neputinta sau .... o frumoasa delatiune. Mai era unul pe la Posta Romana, care tot lauda contractul cu o companie aeriana si cand s-a prabusit sustinerea politica de la Posta Romana, s-a dus mare director pe la acea companie.
Esec total in dezvoltarea serviciilor traditionale, (daca nu stiti ce-s alea dau meditatii in particular) desi in toate analizele publice in ultimii ani volumul procesat de corespondenta a crescut.
Esec totatl in atragerea fondurilor meritate prin LEGE de prestatorul serviciului postal universal, in Europpa se dau intre 3 si 6 % din cifra de afaceri celui care face SPU, ex Belgia a luat 4,5 %, Franta undeva tot pe la 4 %, dupa calculele mele pur aritmetice Posta Romana incepand cu anul 2013, de atunci de cand domnii SuperManageri PSD au „descalecat” si la Posta Romana, sunt de cel putin 35-40 MILIOANE DE EURO. Bine, nu vreau sa lovesc la „operatie”, dar cata tehnica IT se putea cumpara, si fara a indatora Posta.
Esec total in dezvoltarea serviciilor financiare. Megalomanopropiectul cu asigurarile, in afara de costuri uriase, plus aportul de capital de numai 500.000 de lei, un mizilic, mai ales acum in prag de sarbatori cand lumea nu e atenta si mai ales ca e ocupata cu petrecerea timpului liber acordat fortat.  Publicati veniturile reale si mai ales costurile cu acest megalomanoproiect.
Esec total in administrarea curenta a Companiei, dupa cum urmeaza:
-                            Incapacitatea de a asigura minimul necesar functionarii in conditii macar de avarie a sistemului postal, aici ma refer la tot ce inseamna consumabile si strictul necesar, macar al supravietuirii, nu mai zicem ca suntem niste „zdrenturosi „ in fata competitorilor.
-                            Lipsa unui contract pentru asigurarea obiectivelor ce le „pastoriti” in cuvinte „neaose” <> din iunie 2015 si se pare ca va tine si ianuarie 2016, salariatii fac paza, unde Draqu sunt aia care vegheaza la siguranta si cum de pasuiesc asemena incompetente manageriale ? si N’lui se lauda ca a facut si ca va mai face fara pic de sorici, ca tot e vremea lui. (Paza nu e o chestiune noua, s-a mai facut si anul trecut si parca tot Sir Petrescu conducea Posta Romana.
-                            Angajarea fara discernamant in proiecte politice fara a tine cont de potentialul logistic si uman, doar de dragul „sa dam bine in fata lui Ponta” vezi contractul cu cardurile de sanatate, s-a muncit pana la epuizare, pentru ce ? sa dea bine „Sir” Petrescu in fata lui Ponta ?
-                            Cheltuieli inutile cu „reprezentarea” fiecare diploma obtinuta de dumneavoastra, in numele postasilor, dar de fapt doar d-stra beneficiati de puncte la CV cu aceste mascarade.
-                            Cheltuiala cu noul site, dupa ce ca e tarziu, ne mai si costa?
-                            Plus multe altele
-                            Doar una foarte importanta, va rog sa urmariti in situatiile financiare publicate, sa vedeti acolo anomalii la tot ce laudati dumneavoastra. Sa va dau un exemplu ?   Pai, daca in Posta Romana erau 35.000 de salariati si veniturile erau situate la un anumit nivel, normal ca si celtuiala salariala era pe masura. Astazi  veniturile sunt cam aceleasi, poate un pic mai scazute dar cheltuiala salariala nu mai este pentru 35 de mii de salariati, ci doar pentru 27 de mii. Atunci, rezulta ca, acel profit urias anuntat de dumneavoastra e doar pe spinarea salariatilor si provine doar in urma disponibilizarilor, nicidecum in urma unor performante economico-manageriale.
-                            Am sa fac, dupa sarbatori,  o astfel de situatie comparativa, din care va rezulta clar, de unde si ce profit, oricum una peste alta avem pierderi istorice de multe sute de milioane, de care vad ca, nu vorbeste nimeni.

Dragi colegi, imi pare rau ca iarasi v-am rapit din timpul pretios, ptr a citi debitarile mele, dar sincer nu mai putem sa vad atatea laude aiurea, de gradinita.
Sa le fie rusine.
Sarbatori linistite sa aveti.

Puteti contribui cu analize, comentarii, etc. Am sa tin cont si de parerile voastre.

Surse : Facebook, Media, www.posta-romana.ro (ptr analize , costuri etc.)

Update
Macar, ati facut cat de cat un studiu, sa vedeti cati salariati vor fi afectati de acest nenorocit de ZLN si nu doar asta, au mai fost, in ce priveste vrasta de pesionare ?
Stiti ca aceste ZLN-uri nu se trec la vechime si este foarte posibil, din cauza acestor nenorocite de ZLN-uri ca, unii colegi sa fie afectati la PENSIE. Din cauza catorva zile sa nu indeplinesca stadiul complet de cotizatie ptr a putea iesi la pensie ? sau vor iesi, doar cu penalitati de vor suferi o viata intraga, ati luat si asta in calcul ?

Macar acum in al 12-lea ceas analizati si vedeti impactul asupra acestor salariati care ar putea fi afectati si remediati aceasta mizerie .

sâmbătă, 12 decembrie 2015

Posta Romana - Plati fara numar, fara numar ..... cu update alte plati

Daca aveti un pic de rabdare si vizualizati site-ul Postei Romane, la sectiunea plati pun aici ptr ajutor linkul   posta-romana.ro/cnpr-data/_editor/files/Situatia%20platilor%20efectuate%20in%20data%20de%2011.12.2015.pdf  
o sa ramaneti surprinsi ca, plata cu "felicitarile, masa si dansul" de la ultima intalnire la nivel inalt in telecomunicatii, unde DG Petrescu a mai primit o diploma ptr ... nu stiu ce.... a fost platita din banii postei .
 Chiar la urma tabelului cu platile, o sa vedeti, 2 randuri in total peste 31 mii lei, ptr ce ? pai tot sa faci intalnire de genul asta, normal ca te si premiaza , daca tu platesti, oricum acea intalnire se referea doar la telecomunicatii si tot ce inseamna internet si toate alea, la urma urmei internetul este un concurent real care reduce veniturile postei, aici ma refer la corespondenta electronica - versus corespondenta clasica. Parca asa se scuza cei de sus cand e vorba de corespondenta.
 Uite asa cheltuim banii, sa cumparam diplome.
 Apropos si diploma ptr cel mai tare, bun si super super site al postei romane de la Intercontinental, unde, deasemeni DG care era si demisionar in acel moment, a primit iarasi o diploma, a fost tot pe cheltuiala postei, de data asta apropape 10 mii de lei. 


Pentru ca tot am adus aminte si de premiul ptr site, tot cautand , sa vedeti o  alta surpriza si acel minunat site premiat pe banii postei , a costat ceva , este facut de o firma care are doar 6 angajati, a avut si 2 -3, si a costat doar 33.114,70 lei, un chilipir, un fleac.
Cand ai ditamai departamentul de IT si o gramada de servicii de dezvoltare, inovatie uff !!! cate sunt in organigrama , (situl era deja, adica nu trebuia achizitionata alta platforma cu nume domeniu "sa ma ierte IT-stii, daca nu m-am exprimat corect, dar ma refer la domeniu, ala cu .ro", pe care il aveam deja), chiar ca, habar nu am de ce a costat si de ce a fost nevoie sa-l faca cineva din afara postei, IT-stii nostri puteau foarte bine mersi sa-l faca , ca si  sarcina de srviciu.
 pun linkul http://www.posta-romana.ro/.../Situatia%20platilor... 

Pana la urma peste 43 de mii de lei, ne costa situl, e foarte bine ca este, sa nu ma intelegeti gresit, fata de cel vechi e muuuult schimbat in bine, am mai zis asta, chiar salut schimbarea, de ce asa tarziu , de ce pe banii astia cand esti pus sa redresezi economic, oare a fost o licitatie ? Cat mai avem de platit ptr site-ul asta, ptr ca e doar varianta BETA, se va mai plati la finalizare  si cat ?  Doamne ce intrebari pun si eu ?
 Mirarea mea si destul de mare este de ce ii dau multi dintre colegii nostri like la postarile de genul asa cu laudele si premiile pe facebook , dar , de ce sa ma mir.....


Update, in cazul in care renumitul site premiat nu mai functioneaza ptr a vizualiza platile, va rog sa ma contactati, le am eu salvate pe toate.


New Update:
 Se pare ca renumitul si premiatul site, nu e satul, inca mai papa fonduri.
 http://posta-romana.ro/cnpr-data/_editor/files/Situatia%20platilor%20efectuate%20in%20data%20de%2011.12.2015.pdf

La cei peste 43 de mii se adauga inca aproape 13 mii de lei ptr promovare si bla bla ptr noul site, URAAAA URAAAA avem site bun, nu ? valoros ? super de valoros !!!

Tocmai ce imi pusesem o intrebare referitor la cat o sa mai platim, incet , incet apar si alte plati.

luni, 7 decembrie 2015

ZVONISTICA - MAHALAGISTICA

La solicitarea multora, postez aici 2 articole din actualul  Cod al Muncii, Legea de capatai a fiecarui angajat, fie la privat fie la stat, referitoare la acele "zvonuri " cu renumitele, ZLN-uri, cand si in ce situatie se pot acorda.

<<<<<<<>>>>>>>>>>>

Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii actualizat 2015

Actualizat prin Legea 12/2015, Publicata in Monitorul Oficial, nr. 52 din 22 ianuarie 2015
 Extras....
                              
Art. 40
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
……
(2) Angajatorului îi revin, în principal, următoarele obligaţii:
a) să informeze salariaţii asupra condiţiilor de muncă şi asupra elementelor care privesc desfăşurarea relaţiilor de muncă;
b) să asigure permanent condiţiile tehnice şi organizatorice avute în vedere la elaborarea normelor de muncă şi condiţiile corespunzătoare de muncă;
c) să acorde salariaţilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din contractele individuale de muncă;
d) să comunice periodic salariaţilor situaţia economică şi financiară a unităţii, cu excepţia informaţiilor sensibile sau secrete, care, prin divulgare, sunt de natură să prejudicieze activitatea unităţii. Periodicitatea comunicărilor se stabileşte prin negociere în contractul colectiv de muncă aplicabil;
e) să se consulte cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor în privinţa deciziilor susceptibile să afecteze substanţial drepturile şi interesele acestora;
f) să plătească toate contribuţiile şi impozitele aflate în sarcina sa, precum şi să reţină şi să vireze contribuţiile şi impozitele datorate de salariaţi, în condiţiile legii;
g) să înfiinţeze registrul general de evidenţă a salariaţilor şi să opereze înregistrările prevăzute de lege;
h) să elibereze, la cerere, toate documentele care atestă calitatea de salariat a solicitantului;
i) să asigure confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale salariaţilor.




Art. 52
(3) În cazul reducerii temporare a activităţii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depăşesc 30 de zile lucrătoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, până la remedierea situaţiei care a cauzat reducerea programului, după consultarea prealabilă a sindicatului reprezentativ de la nivelul unităţii sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.

 <<<<<>>>>>>>

Dupa cum vedeti, cele 2 articole identificate de mine ca si baza legala de diminuare a drepturilor banesti, bine motivate, se pot acorda, doar cu consultarea reprezentantilor, fie ei sindicali sau reprezentanti salariali.

 Un scenariu, pozitiv ?
Administratia / patronatul, te cheama la consultari si pur si simplu nu te duci, nu se indeplineste cerinta legala cu privire la consultare si asta e, sa gaseasca dumnealor solutii, sau alte solutii economice de redresare ca, nu i-am fortat noi sa ocupe functii asa importante, atunci cand si-au dorit aceste functii cu salarii uriase, ne-au consultat ? sa nu mai zic de laudele conducerii cu profiturile uriase. Unde  sunt profiturile din asigurari, mai bine zis unde sunt pierderile si tot continuati sa pierdeti.

Alt scenariu, de data asta negativ:
Te cheama administratia la consultari, stiind ce fel de consultari vor avea loc, ptr ca, acele solicitari ptr a indeplini o cerinta minim legala, trebuie sa fie notificata in scris, desi nu esti de acord cu aceste masuri, administratia, ia act de nonacordul tau si aplica masurile de redresare dupa bunul plac.

Scenariu de rezerva:

Aflii un zvon, faci o adresa la angajator, mentionezi in adresa ca, stii tu, ai aflat tu,  de uneltirile capitaliste si imperialiste imbracate  intr-o forma foarte "Zvonistica" in toata reteaua postala, de aplicarea unei reduceri salariale sub forma de ZLN, ameninti ca iti dai foc in camera deputatilor, sau  doar treci pe acolo, sa iti aduci aminte cum dormeai pe la sedinte, si tot ameninti ca iti faci "hara-kiri" in fata a    doua's'cinci'da' mii    de membrii pe care ii reprezinti si bla bla bla, fara sa iti dai seama ca adresa aia poate tine loc de consultare, mare "mirare" ha ha sa nu fie invitatia la consultari datata cu adresa de hara- kiri.